2013. december 4., szerda

Faxe Lite

Tesztelés időpontja:

2013. július 16., Tallinn (dobozos)

Hát akkor ugorjunk térben és időben, még akkor is, ha még nincs meg a mindennapi lehetősége a tér görbítésének (tán túl pihent vagyok ma?). Szóval vissza júliusba, mert vannak még onnan is feldolgozatlan jegyzeteim, sőt, ha őszinte akarok lenni, még vannak tologatott hiányosságaim a tavalyi évről is. De a "kocsmakultúra" része nem oly egyszerű a blognak, azoknak a bejegyzéseknek mindig több időt és energiát kell szentelni, hamar munka meg ritkán jó...

Ennyi nyavalygás után lépjünk a másik dimenzióba, ugorjunk a térben is. Ez nem lesz ezúttal túl nagy ugrás, Nagy-Britanniából épp csak egy ugrás Dánia, aki jó úszó, akár egy fürdőnadrágban is megteheti a távot. Azon esetben a sörfogyasztás viszont ellenjavallott, tapasztalatom szerint a hosszútávú lubickolást semmilyen formában nem segíti elő ugyanis. (Eldőlt, tényleg túl pihent vagyok ma...)

Szóval a Faxe főzde. Akik már jártak ide korábban, olvashattak már róluk három posztot is, az átlaguk 32 pont feletti, ez azért tiszteletparancsoló (mondhatni). Nyáron adta magát tehát a dolog, hogy meg kell kóstolni a light kategóriába szánt sörüket, bár a dobozt elnézve kicsit elcsodálkoztam, ugyanis az alkoholtartalom 4,7 %, ami lényegesen magasabb, mint a Faxe Light-é, ahol ez az érték csak 2,6. (... amitől még egy testesebb császárpingvin sem fog a falnak menni bizonyára, hát még én a 98 kilómmal akkortájt  - most már csak 90,9!!!).

Odáig rendben voltunk, hogy pohárba kitöltöttem, s nézegettem a habot: viszonylag nagyobb bubikból álló szerkezet, összetettség, tartósság semmi. Illatpróba nem hozott eredményt, nagyon távolról némi édeskésség és komlószerű valami, de nagyon halovány érzetek. Ízre ezek után jobb volt, mint vártam: azt gondoltam, hogy egy nagyon vizes nedű lesz az első benyomás, de nem. Teljesen sörszerű az ital, persze mellékzöngék vannak: az íze távolról sem emlékeztet egy rendes lagerre (light a szerencsétlen...), minden letompult benne, de érződik, hogy jó alapanyagokból van. Hiányérzet tehát van bőven, de zavaró mellékízek szerencsére nincsenek. Éppen ha arról van szó, hogy jön vendégségbe 32 ember plusz 3 kutya, s nem lehet lerészegedni kellemesen miközben megfőzi az ember a gulyást a 6,84 kg húsból plusz egyéb anyagok, akkor ez egy jó alternatíva: meg lehet belőle inni korlátlan számban, hogy pótoljuk a folyadékot.

Egyre viszont nem jó: tartalmas sörözős beszélgetésre, amikor az ízek élvezete benne foglaltatik az első prioritásban. Ennek megfelelőek a pontszámok is, a Faxe átlaga meg sajnos romlik, használhtó kép ezúttal pedig sajnos nincs...

Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek    4
Összhatás 10
Összesen 23

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése