2013. május 7., kedd

Kohvik Must Puudel

Forrás: Lomography
Látogatás időpontja:

2012. október 4.

Tavaly hallottam először erről a helyről, s ha le akarom fordítani a nevét (már pedig miért ne akarnám...), akkor érdekes névhez fogunk eljutni, a must puudel ugyanis fekete pudlit jelent magyarul. A puudel szó nem keverendő össze a pudel-el, ami egyébként üveget jelent, s hogy tovább fokozzuk az összezavartságot, létezik egy bár ezzel a névvel is Tallinnban (jártam is ott, majd csak lesz róla iromány is...), nem messze a már megénekelt F. Hoone nevű helytől.

A Must Puudel a Müürivahe utácban található, nagyon közel a Virui kapuhoz, az óvárosban. Ez a kis utca eléggé el van dugva, de sörszeretőknek kötelező ide elzarándokolni, bár nem feltétlen emiatt a kávézó miatt csak. Ebben az utcában található ugyanis Tallinn egyik legjobb sörszaküzlete, csaknem átellenben ezzel az egységgel.... A kávézónak nincs normális weboldala, ők is beálltak abba a sorba, akik csak Facebook lájkokat szeretnek gyűjteni, s létrehoztak maguknak egy Facebook oldalt, ahol a címen kívül szinte semmilyen érdemi információ nincs... (Étlap azért van itt észtül...)

Az utcafront (ez saját fotó...)

Forrás: Facebook hivatalos oldal

Forrás: Another Trvael Guide
A "fekete uszkár" hamar népszerű lett Tallinnban, leginkább a művészek körében. A tulajdonosok egyike szintén művész (Vaiko Eplik), aki zenés estéket is szervez a helyszínen időnként. Eplik húga, Eike Eplik alakította ki a dekorációt, s az ő szobrait lehet látni mindenütt. Maga a színvilág Kristi Kongi nevéhez fűződik, aki szabadjára engedte a fantáziáját rendesen, legalábbis a kompozíciók eléggé egyediek...

Forrás: Like a local...
A berendezés maga überretró, két egyforma szék vagy kanapé még véletlenül sincs szinte, s itt is olyan érzése van az embernek, hogy a tulaj végigjárt három kilakoltatást, s megvette öt centért a legstrapabíróbb (nem feltétlen a legszebb...) darabokat. Úgyhogy valószínűleg nem erre ment el a kezdeti költségvetés nagy hányada, de az eredmény egész hangulatos lett.

Az étlap és itallap nem egy Háború és béke, mondhatni pár perc alatt át lehet böngészni. Egy szóval nincs sok minden, de azok legalább nem a kaptafára felfűzhető dolgok, a desszertek között például van gyömbéres sárgarépa torta is, de bevallom, gyáva voltam megkóstolni... (Egész jók a tésztaételek is.) Sokak szerint érdemes kipróbálni a forró csokit is itt, s nem mellékesen a kávéjuk is elég jó (Tallinnban nem is olyan egyszerű jó kávét inni egyébként...)

No de térjünk a bizniszre, hisz elsősorban a sörök miatt tértünk be ide, még ha nincs is nagy választék. Az adekvát észt kínálat mellett (elsősorban érdekes mód Puls sörök vannak) volt ilyen is:

Brewdog Trashy Blonde

Már említettem nem olyan régen, hogy a Brewdog tekintetében kezdek márkaorientált lenni, lassanként nem is hónap egy hónap Brewdog teszt nélkül... Sajna a honlapjukon nem lelhető fel a sör leírása, lehet, hogy nem készítik már? Pedig egész jó volt... Van benne Maris Otter, Caramalt és Müncheni maláta, Motoeka (belga Saaz) és Amarillo komló. Az alkoholja nem túl magas, mindössze 4,1 %. S hogy milyen? Hát nem egy tipikus ale... A színe nagyon szép aranysárga, néha vörösbe hajlik. Az íze édeskés, de kesernyésebb, mint egy átlagos ale.

Sajnos elkövették szervírozásnál az a hibát, hogy az üveget nem hozták ki (simán kitöltötték a pohárba), de legalább a pohár az saját pohár volt.

Megjelenés 6
Íz 7
Aroma és jellegzetességek    6
Összhatás 14
Összesen 35
Régi értékelés szerint 7

S hogy mi az összbenyomás a helyről? Én nagyon élveztem az atmoszférát és a különleges ízeket, mindenképp ajánlom látogatásra mindenkinek...


Nyitva tartás:

Hétfő - Kedd: 9:00 - 23:00
Szerda: 9:00 - 1:00
Csütörtök - Szombat: 9:00 - 2:00
Vasárnap: 9:00 - 23:00

2 megjegyzés:

  1. Gyáva népnek nincs hazája! Tessék megkóstolni a répatortát is! Hány ember mondhatja el, hogy evett észt répatortát? Szerintem a magyar cuisine érdekes színfoltja lenne. Nincs kenyere a népnek? Egyen répatortát!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ollé, most aztán kaptam az arcomra rendesen... Mit mondhatnék? Ezek után természetesen meg fogom kóstolni. A lányom úgyis vágyik az ottani forró csokira...

      Törlés