2012. június 1., péntek

Cento Alus

Forrás: Alaus Klubas
Tesztelés időpontja:

2012. május 28., Tallinn (dobozos)

Aznap gulyást főztem a kertben, és kedves litván barátom hozta ezt a sört ajándékba. Azt mondta, hogy ez az egyik kedvence, én meg csak néztem a dobozt, ilyen litván márkáról, hogy "Cento", sosem hallottam korábban. Nem nagyon volt alkalmunk megbeszélni a sör részleteit, így kénytelen voltam most magam utánajárni.

A dobozról annyi derül ki, hogy az UAB (Kalnapilis) felelős a gyártásért, de erről a saját honalpjukon nem nagyon tesznek említést. Olybá tűnik, hogy ez egy olcsó brand, amelyet tán valamelyik áruházlánc forgalmazhat, de még a litván fórumokban is érzek némi tanácstalanságot ezirányban. Van belőle egy erősebb verzió is egyébként, ez az "Alus" mindössze 4,2 % alkoholt tartalmaz.

Ez különösebben sok mindenre nem is predesztinálja, egy light-os sör várható felbontás után. Többek szerint az íze mindig meglepetés, hullámzó minőség jellemzi az egyes szériákat. Nekem egy egész semleges jutott, zavaró mellékízektől mentes, sima sör volt. Különösebben jó sem volt persze, de valószínűleg az ára sem érhet az egekbe Litvániában. Ha esetleg a kezetekbe kerül, arra a szerepre tökéletesen alkalmas volt, amire én használtam: ha az ember izzad a napon egy bogrács mellett órákig, és folyamatosan pótolnia kell a folyadékveszteséget, akkor ez a sör mindenképp felüdülést hoz...

Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás 8
Összesen 22
Régi értékelés szerint 4,4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése