2012. június 14., csütörtök

Hopback Entire Stout

Tesztelés időpontja:

2012. június 3., Tallinn (üveges)

Krónikus időhiányban szenvedek, így ezt sajnos a blog is megsínyli... Igyekszem persze, ahogy erőmből telik, így most pár percet szakítok a legutóbb letesztelt sörre. Mint nevéből látszik, ez egy stout, ilyetén sörhöz már régen nem volt szerencsém...

A Hopback Brewery is teljesen új volt számomra, így először velük kezdtem az ismerkedést. Nem akarok itt most mélyreható elemzést nyújtani róluk (majd egy későbbi alkalommal), most csak annyit róluk, hogy egy viszonylag fiatal főzdéről van szó, akik 1986-ban kezdték csupán űzni az ipart... Hétféle sört készítenek a honlap tanúsága szerint, ezekből kettő szerencsére itt Tallinnban is kapható (a Summer Lightning-ról van szó). A hét alapsör mellett minden hónapban készítenek egy specialitást, ezek teljesen egyediek.


Az Entire Stout pohárba kitöltve először az illatával, és a hab minőségével hódit. Illatában keveredik a csokoládé és a karamell, ugyanakkor megjelenik egy vörösboros jelleg is. A habja kávébarna, és stouthoz mérten jó hosszan tartja magát. Az alkoholtartalma "csupán" 4,5 %, de kóstoláskor nem érezni könnyedséget: az íz visszaigazolja a kezdeti illatokat, tartalmas stout. Az utóíze különösen hosszú, simán el tudom képzelni vörös húsokhoz, de desszertekhez is.

Egészségünkre!

Megjelenés 8
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 16
Összesen 39
Régi értékelés szerint 7,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése