2023. január 16., hétfő

Etyeki sörfőzde

Látogatás időpontja: 

2022. július 26.

Aznap etyeki barátainknál voltunk, és tettünk egy kis kört a helyi nevezetességeket végiglátogatva (Etyeken "minden is" van!!!), amelynek fénypontja egy teljesen "véletlenül" adódott főzdelátogatás volt:)

A főzde söreivel már találkoztam korábban jópár fesztiválon, többnyire jó és nagyon jó élményeket begyűjtve, így természetesen megörültem ennek a "spontán" létrejött látogatásnak...:)

Radányi Orsolya fogadott bennünket, ő a cég tulajdonsosa, akinek ars poetica-ja az, hogy "az élet nem főpróba", ami eléggé rezonál azzal, amit a munka világában az első években sokszor hallottam, hogy "majdnem jó, tehát nem jó". Teljesen egyetértek vele, hogy jó sört csak ezzel a hozzáállással lehet készíteni. 

A sörök Maris Otter malátából készülnek, és  hogy a szortiment mennyire gazdag már, arról ez az oldal tanúskodik... 


Vendéglátónk végigvezetett minket a teljes folyamaton, és szerencsére megkóstolthattunk néhány friss tételt is, számomra a legizgalmasabbak a boros (must alapú) főzetek voltak, ilyenekhez ritkán van szerencsém.

Groovy Edeck

Példának okáért ez a belga saison, ami a Rókusfalvy Birtok Zöldveltelini mustjának felhasználásával készült. Abban a fázisban volt a sör, amikor a nagyszerű bor íze dominálta az italt, nekem nagyon ízlett.



Megjelenés7
Íz7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás17
Összesen39



Great wine taste Belgian saison by the Etyeki Sörmanufaktúra (Hungary).


Appearance (1-10)7
Taste (1-10)7
Aromas and other characteristics (1-10)   8
Overall (1-2017
SUM (1-50)39

Princessin Edeck

Ez a sör szintén bor/must alapú (az etyeki Nádas Borműhely Királyleányka mustjának felhasználásával), és némileg több figyelmet igényel, mint az előző tétel. Ez mintha még frissebb lett volna, mint az előző (legalábbis úgy tűnt, hogy kevesebb érlelési időt kapott még), a savai erőteljesebbek voltak, de szerintem szépen ki fog teljesedni. Szénsavra jóval erőteljesebb volt, mint az előző, de ebből valószínűleg veszíteni fog.


Megjelenés5
Íz6
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás13
Összesen30

Fresh wine taste ale by the by the Etyeki Sörmanufaktúra (Hungary), more CO2 than expected.


Appearance (1-10)5
Taste (1-10)6
Aromas and other characteristics (1-10)   6
Overall (1-2013
SUM (1-50)30


Cassis Bibendi

A feketeribizlit nem nagyon szerettem gyerekkoromban (pláne ha szedni kellett, folyton potyogott...), de felnőtt fejjel lassan jobban szeretem, mint a piros verziót. A feketeribizlis söröket meg kiváltképp szeretem kóstolgatni, főleg ha barna sör az alap. Ezzel a friss főzettel nagy szerencsénk volt, szerintem életem eddigi legjobb ilyen típusú sörét sikerült tesztelni, fantasztikusan telt gyümölcsös íze van.

Megjelenés8
Íz9
Aroma és jellegzetességek 9
Összhatás18
Összesen44


Fantastic cassis taste dark beer by the Etyeki Sörmanufaktúra (Hungary), I think it was the best cassis flavored beer of my life so far...

Appearance (1-10)8
Taste (1-10)9
Aromas and other characteristics (1-10)   9
Overall (1-2018
SUM (1-50)44



Nagyon pozitív élmény marad bennem ez a főzdelátogatás, nem csak azért, mert teljesen nyilvánvaló a profi hozzáállás a készítők részéről, hanem azért is, ahogy az érdeklődőkkel viseltetnek: türelmesen és kedvesen megmutatnak mindent, és látszik, hogy tényleg nagyon szeretik amit csinálnak, és örülnek, ha ezt másoknak is megmutathatják...

Nem tudom, hogy Radányi Orsolya olvassa-e majd valaha ezt a posztot, de nagyon köszönjük ezen a fórumon is az időt és kedvességet, amit ránk szánt, és sok sikert kívánunk a továbbiakban is, remélem sok új és jó sörrel fogunk még találkozni (a minőséget illetően nincsenek kétségeim).

A látogatással még nem volt vége a napnak sör szempontból, a délutánt ezekkel a tételekkel folytattuk, persze nem mindre került sor:)




Ha valaki kedvett kapott a látogatáshoz, itt találhat bővebb információt.

Elérhetőségek:

Cím: Etyek, Kolumbusz u. 1, 2091 Magyarország

Web: http://www.etyekisor.hu/

Telefon: +3622611426

Nyitvatartás:

Hétfő - Csütörtök: 7:30 - 14:00

Péntek: 7:30 - 16:00

Szombat - Vasárnap: Zárva


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése