2017. november 24., péntek

A La Corde DouDou (Mons)

Forrás: Visit Mons
Látogatás időpontja:

2014. április 14.


Saját kép nincs erről a helyről, mert csak vacsora előtt tértünk be egy sörre, de attól még számomra emlékezetes maradt.


Na nem a sör miatt (egy sima Leffe volt), hanem az atmoszféra miatt. Szívem szerint maradtam volna vacsorázni is, de a többiek menni akartak. Pedig aztán az öregúr (szerintem a tulajdonos lehetett...) tett róla, hogy jól érezzük magunkat.


Egy kanadai és amerikai kolléga társaságában tértem be ide. Az amerikai srác pofátlanul fiatal volt hozzám képest, és rögtön lecsapott egy sakk-készletre a polcon.


Azt már rég megtanultam az egyetem alatt (volt ott olyan barátom, aki vakon az ágyon fekve vert el nagyon simán...), hogy az életkornak és egyéb tényezőknek a sakktudáshoz semmi köze nincs, de akkor sem esett jól, hogy önbizalomtól telten másfél perc után már nem volt meg a királynőm...


Forrás: Visit Mons

Közben a tulajtól kapott teljesen grátisz egy szendvicset, mert éhes volt, aki időnként szakértő kommentárokkal látta el a helyzetet a táblán, valahogy mindig az én káromra örvendezve. Ezt még pont olyan mértékben tette, hogy senki számára nem volt zavaró, és a parti után (simán kikaptam persze) jól el is beszélgettünk. Mondom, a mai napig nem értem, miért nem akartak a többiek maradni, pedig a tészták (bolognai stb) csak 6 euróba kerültek.


Ide még vissza fogok térni...


Elérhetőségek:


Cím: Grand Place 13, 7000 Mons, Belgium

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése