2013. május 17., péntek

Aldaris Pilzenes

Tesztelés időpontja:

2013. január 22., Riga (üveges és csapolt)

Az Aldaris sörei már visszatérő vendégek a blogban, tán nem kell már őket bemutatni... Aznap kétszer is volt szerencsém ezt a változatot tesztelni, a sorban először az üveges változat következett. Viszonylag igényes a külcsín, s a sör pohárba kitöltve is egész kellemes képet mutat. A címkét böngészve azt találtam, hogy mindössze 4,2 % alkohol van benne, így egy könnyed ízvilágra készültem fel.

A hab teljesen rendben volt, már-már meglepően sokáig tartotta magát. A cég hivatalos honlapja is light sörnek aposztrofálja egyébként, s büszkén hirdetik hogy a sör aranyérmet kapott a European Beer Star versenyen. Ízre tán egy kicsit édeskés, bár tipikusan elemezhető íz nem figyelhető meg. Enyhén szólva jellegtelen...



Megjelenés 6
Íz 4
Aroma és jellegzetességek      4
Összhatás 8
Összesen 22
Régi értékelés szerint 4,2


Ezt a tesztet követte este egy csapolt verzió. Kíváncsi voltam, mennyivel lesz ez jobb, bár a választás nem volt teljesen önkéntes... (Egy protokollrendezvényen voltam, ahol volt ez a sör, meg más se.) Rögtön szembetűnt, hogy a csapolt verzió jóval vizesebb, a habja is kevesebb. Nem érződik az az enyhén édeskés, malátás íz sem, ami az üvegesnél némileg előjött, itt teljesen zéró, amit ki tudok emelni.

Megjelenés5
Íz4
Aroma és jellegzetességek     3
Összhatás7
Összesen19
Régi értékelés szerint3,8


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése