2013. május 15., szerda

Fortas Ekstra

Forrás: Ushaha-pub
Tesztelés időpontja:

2012. december 18., Tallinn (üveges)

Hát lassanként végére érek a tavalyi jegyzeteknek, de már itt is az ideje, lassan június van ugye... Egy ideje azt a módszert követem, hogy egyet a legújabbak közül veszek elő, egyet meg a legrégebbiek közül, s naivan azt várom, hogy a két skála egyszer csak középen összeér. Ehhez vagy valószerűtlenül kevés sört kéne meginnom (bár mostanság nem nagyon iszom, csak elvétve...), vagy sokkal több időt kéne fordítanom a blogra, de ez (fájdalom...), nem megy...

Szóval újra Litvánia, a vilnius-i út hozadéka. A Fortas brand a Volfas Engelmann-hoz tartozik, nekik volt már néhány sörük itt a blogban. Jó pár sör fut ezzel a névvel a kínálatban (Ekstra, Export, Brandus, Stlprus némelyik PET palackban is kapható...), az Ekstra ezek közül a legáltalánosabb sör. 5 % alkohol van benne, a megcélzott minőség egy átlagos light pilzeni stílusú sör, s ezt sikerült is megvalósítani.

Ízre egy cseppet jobban érződik a komló, mint a light sörök többségénél, s túlzottan tartalmas testtel sem vádolható meg ez a főzet. Habja illékony (nem is vártam többet), színében semmi különleges, utóízben pedig egy kicsit édeskés a kezdeti kesernyésség után.

Megjelenés 6
Íz 5
Aroma és jellegzetességek     5
Összhatás 10
Összesen 26
Régi értékelés szerint 5,2



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése