2015. június 29., hétfő

Robinsons Old Tom


Tesztelés időpontja:

2014. május 18., Tallinn (üveges)

Nyilván sokan emlékeztek még rá, hogy nem kis lelkesedéssel szoktam emlegetni az Iron Maiden sörét (most is van egy itthon...), s mivel azt a sört Robinson főzde készíti, nem mehettem el érdektelenül emellett a sör mellett sem a boltban, mikor megláttam. Másrészről szemre is tetszetős volt, így alighanem akkor is leemeltem volna a polcról egyszer csak, ha más készítette volna...

Na de ha már belefutottam, végeztem egy kis kutatást. Már az is egy intő jel, hogy a Ratebeer értékelések szerint 91 pont (!) jár ki neki, s ugyanitt azt is megemlítik, hogy 1899 óta főzik. Van hát némi tapasztalat a mesterek háta mögött, nézzünk rá a hivatalos oldalra. Ott hamar kiderül, hogy a 8,5 %-os ale a nevét a főzde öreg macskája után kapta, s nem igazán szerények a jelzők terén, szerintük az Old Tom egyszerűen a világ legjobb dark ale söre, oszt kész.



No még kész szerencse, hogy ezeket én mind a teszt után olvastam, s itt vannak a jegyzeteim... Mondjuk az az igazság, hogy most leporolva őket, majdhogynem alá is támasztja ezt az irdatlan szerénységet, mert ez az ale valóban egy jól sikerült darab. Sűrű és fekete, az én ízlésemnek tán egy picit kesernyésebb, de olyan gazdag ízvilága volt, hogy az ember csak kapkodta a fejét. Sűrűn váltogatták egymást a különböző ízek, néha csokoládé, néha karamell, néha mindenféle gyümölcsök, és szerencsére az alkohol sem lógott ki.


Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy egy jól megkomponált grillezett tarjához sikerült elfogyasztani... Vigyázat, brutális pontszámok jönnek...:)

Megjelenés9
Íz7
Aroma és jellegzetességek  8
Összhatás17
Összesen41

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése