2015. június 15., hétfő

Vörösbegy Altbier

Tesztelés időpontja:

2014. december 21., Budapest (üveges)

Már-már kultikus sörnek tűnt nekem ez a sör, mielőtt végre sikerült volna kivetnem a hálóm rá, ugyanis többektől hallottam, hogy feltétlen meg kell kóstolni. A Kecskeméti Sörmesterek munkássága addig nem volt túlzottan ismert előttem, de egyszer mindent el kell kezdeni... Sajnos róluk bővebb információt nem találtam (honlapot se), így ebben az esetben kénytelen leszek csak ennek a sörnek a kritikai véleményezésére szorítkozni.


A Vörösbegy nevéből adódóan egy vöröses színű sör képét veíttí előre, de jelentem ez nincs teljesen így, inkább mondanám ezt a düsseldorfi altbier-t barnának, mint vörösnek, de igazából ennek eldöntése nem olyan fontos, a lényeg az, hogy kivűlről nézve a sör kellemesen tetszetős...


Érdekes módon ivás közben, ahogy a folyadék lögybölődik a pohárban, a szín tényleg kezd vörösbe hajlani... Ízre nekem túlzottan savanykás benyomást tett, bár a palack végére mutatott már más jellegeket is, és a végére azért összetettebb haáts érvényesült, érezni lehetett a különleges komlózást, és jött némi édeskés felhang is.




Megjelenés7
Íz5
Aroma és jellegzetességek   5
Összhatás10
Összesen27

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése