2015. június 28., vasárnap

Koch Munk

Tesztelés időpontja:

2015. június 13., Etyek (üveges)

Amikor legutóbb Tallinnban jártam (igen, arról is lesznek majd posztok valamikor...) bevásároltam természetesen újdonságokat, és már eleve úgy gondoltam, hogy hozzáértő baráti közösséggel fogjuk őket végigkóstolgatni. Amióta elhagytuk Tallinnt, ott is beindult a "sörforradalom", egyre több sör jelenik meg, se szeri se száma a friss kis főzdéknek, s Magyarországgal ellentétben a kis főzdék sörei egyre nagyobb számban megjelennek a nagy áruházláncok polcain. Hat tételt tudtam szállítás-biztosan dobozba tenni, így a következő sörök lettek kiválasztva, s ezek mindegyikét nagy áruházakban szereztem be:

A tesztre végül június 13-án került sor egy kellőképpen forró nyári napon, így természetesen a sörök nagyon jól estek. Az első a sorban egy barna sör volt, amit a Kochi Aidad nevű főzde gyárt, akikről eleddig én még nem hallottam semmit... Most, hogy ránéztem a fent belinkelt oldalukra, kiderült, hogy a Kochi Aidad első sorban egy kávézó és étterem, s újabban egy kis főzdét is üzemeltetnek, ahol Enn Kärblane sörmester főzi a söröket. S ha a honlapnak hinni lehet, akkor még tanfolyamot is lehet végezni, és még "sördiplomát" is kaphatunk...:) A sörök hivatalos linkje pedig ez.

A Munk szó nem véletlenül hasonlít az angol monk és német Mönch szavakra, az észtben barátot, szerzetest jelent. Maga a sör egy barna bock típusú sör, 6 % alkoholtartalommal. Nekem némileg kávés íze volt, s abba a barna sör csoportba tartozik, amit kimondottan szeretek: ebnyhén sűrű, tartalmas, nem energiaszegény... Egyre jobban kedvelem a lágyabb, cseh típusú barna söröket is... Mindenesetre ez egy kó kezdés volt a sorban.


Megjelenés6
Íz7
Aroma és jellegzetességek  6
Összhatás12
Összesen31



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése