2015. június 13., szombat

Hard Lager - Metsaõll


Tesztelés időpontja:

2014. április 3. és április 11., Tallinn (dobozos)

Sok rockbanda és a velük egy hajóban evező marketingesek gondolják mostanság úgy, hogy jó üzelet egy együttes nevével sört eladni, itt a blogban is számos példa volt erre már, legsikeresebb próbálkozás számomra ebből a vonulatból továbbra is az Iron Maiden söre, a Trooper. Észtországban is megjelent tavaly egy ilyen sör, a méltán híres helyi folk-metal banda, a Metsatöll ihlette meg az A. Le Coq (egyesek szerint az Olvi) sörmérnökeit, hogy kéne egy ilyen sör is...


A névválasztás frappáns, hisz az õlu szó észtül sört jelent, így a sör nevében szerepel ez is részben, no meg természetesen a banda neve. Maga a Metsatöll egyébként egy eléggé megosztó társaság, ahogy volt kollégákkal (észtekkel) beszélgettem, valaki nagyon imádta őket, valaki pedig ki nem állhatta. Mindenesetre én buzdítanék mindenkit, hogy hallgasson bele az életművükbe, pár percet mindenképp megér, nekem bejön ez a muzsika:



Magáról erről a sörről már nem tudok ilyen vegytisztán pozitívan nyilatkozni, bár kétszer is teszteltem. Elsőre szauna közben, amikor a higanytól és még pár dologtól eltekintve szinte mindegy, hogy mit iszik az ember, csak folyékony legyen. Már akkor erőteljesen emlékeztetett az A. Le Coq Premium nevű sörre, s a második teszt is csak annyival volt másabb, hogy akkor a sör színét egy fokkal elviselhetőbbnek láttam, így a külcsín pontszámot kicsit feljebb tudtam tornászni. Alkoholra kicsit erősebb, mint az alapsör, 5,3 %.


Megjelenés6
Íz5
Aroma és jellegzetességek  5
Összhatás10
Összesen26

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése