2015. január 15., csütörtök

Brālis Gaišais

Tesztelés időpontja:

2013. november 9., Tallinn (üveges)

Volt nekem egy kedves lett kollégám, aki nem egy alkalommal vette a fáradtságot, és hozott nekem lett söröket, amikor éppen otthon járt. A következő három lett sörteszt ugyanattól a gyártótól került hozzám az ő jóvoltából, ezen fórumon is újra köszönet érte!

A Brālis Gaišais sörért felelős Brālis cég egy viszonylag új kis főzde Lettországban, olyannyira, hogy magán a honlapon (van angol nyelvű is), olyannal mint történeti áttekintés, nem is foglalkoznak. Annak ellenére, hogy kicsik, a kínálatban 14 (!) különböző sör szerepel jelenleg, ezek közül nekem hárommal sikerült ugye összefutni, majd szépen sorra kerül a másik kettő is. (Érdekes módon az egyik már hiányzik a felsorolásból, de majd nyomozok, ha sorra kerül...)

A mostani tesztalany nevéből kiderülhet már a lett sörök szerelmeseinek, hogy ez egy szimpla lager, s így nem is vártam tőle sokat, ezzel kezdtem meg a halászlé főzését (a dátumból látszik, hogy abban az évben ez volt az utolsó olyan alkalom, amikor az egész főzési procedúrát kint tudtam tölteni a kertben, még éppen nem voltak mínuszok...).



A sör elméletileg 5,3 % alkoholt tartalmaz, amire nem lehet semmi rosszat mondani, s elméletileg ez egy viszonylag testesebb sört kéne, hogy eredményezzen. De ez meg is marad elméleti síkon, mert közelebb van a lighthoz, mint nem. Na jó, ne legyünk igazságtalanok, nem megy le az átlag alá, de nekem picikét édeskés, kicsit olyan érzet kóstolás szempontjából, mint egy jobban sikerült Szalon palackozás...

S hogy meginduljon mindenkinek a nyálelválasztása, íme a készülő halászlé:





Megjelenés7
Íz5
Aroma és jellegzetességek   5
Összhatás10
Összesen27

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése