2015. január 19., hétfő

Argus El Bravos

Tesztelés ideje:

2015. január 9., Budapest (üveges)

Eljön majd az idő, amikor majd részletesen fogok foglalkozni a  Lomża nevű főzdével, amely manapság (ha minden igaz), a Van Purhoz tartozik (ők már ismerős, kell hogy legyenek mindenkinek, akik erre szoktak járni...). Már csak azért is említem ezt, mert jómagam is jártam Lomża környékén, és kóstoltam más söröket is az említett főzdétől, csak sehogy sem érkezik el odáig a jegyzetek feldolgozása, hogy említésre kerüljenek (jelenleg több, mint 100 (!) draft bejegyzésem van...).

De mindegy is, ezt dobta most az algoritmus, így elébb ezt a sört fogjuk értékelni. Az ízesített söröknek immáron se vége se hossza, nem kizárt, hogy záros határidőn belül el fogunk jutni például a gránátalma likőrös sörig is akár (le se ellenőrzöm, mert már akár ilyen is lehet a piacon...), ebbe a sörbe példának okáért a lengyel gyártó tequilát adagolt, s adott neki egy jó mexikóis nevet. A név egyébként azt jelenti, hogy "a bátor", s ehhez folyamatban lévő spanyol tanulmányaimnak hála még segítség után sem kellett nyúlnom...

Alkoholtartalomra 6,5 %-ot mutat a sör, azaz jutott azért bele tequila szépen. A színe szemet gyönyörködtetően narancssárgás (legalábbis nekem tetszett), illatra némileg nádcukros, rumos jelleg. Ízre leginkább üdítő ital vonzata van (koktélszerű), megtalálható benne a gyömbér és a tonic ízvilága is (kininszerűen kesernyés kicsit). Összességében nem rossz, de sörnek azért nem nevezném.


Megjelenés7
Íz6
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás11
Összesen29







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése