2015. január 20., kedd

Saku Tokyo

Tesztelés időpontja:

2014. november 16., Tallinn (üveges)

Vicces dolog, de igaz: most kétszeresen is visszamegyünk a múltba! Hozzászokhatott már a lelkes olvasóközönség, hogy krónikus időhiányomnak "hála" sokszor előfordul, hogy egy évnél régebbi jegyzeteket porolok le, így néha becsúsznak olyan véletlenek, hogy az adott sört már ki is vonták a forgalomból.

A Saku "nemzetközi" söreivel már többször is foglalkoztam, ezek között 2013-ban az egyik nem túl jól sikerült próbálkozás volt a Saku Tokyo. Az általános szabály szerint mindig három sörnek kéne a piacon lennie Saku-éknál ebben a kategóriában, de jelenleg ez nem áll, mert valószínűleg keresik ismét a harmadik versenyzőt a jól bevált Saku Dublin és Saku Manchester mellé.

Ez a hátlap már maga a történelem...


A Saku Tokyo az egyre jobban feltörekvő ázsiai sörfőzési stílust próbálta meg megismertetni az észt közönséggel. Az ázsiai országokban nem ördögtől való a sörbe rizst tenni, erre láthattatok példát már a blogban is. A Saku Tokyo is így készült, s ennek eredményeképpen tán, de a sör egy cseppet édeskés lett. Mindazonáltal szerintem az ízlelés során senki meg nem mondaná, hogy ebbe a sörbe rizst is tettek, ízre nem olyan különleges. Valószínűleg ez okozta a vesztét is: nem volt benne semmi olyan különleges faktor, ami hosszabb ideig a polcon tarthatta volna, a különlegességekre vágyó sörivók a karakteresebb opciókat választották...


Megjelenés7
Íz4
Aroma és jellegzetességek   5
Összhatás11
Összesen27



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése