2016. augusztus 12., péntek

Kormoran Wiśnia w Piwie


Tesztelés időpontja:

2016. augusztus 7., Budapest (üveges)


Cseresznyés sör lengyel honból? Ki hallott már ilyet? Én nem, annyi bizonyos, tehát megint olyat kóstoltam, amilyet még nem...:) Annyi hasonlatosság azért volt, hogy ez is a Browar Kormoran terméke, s ebben a minőségben már nem először vannak itt a blogon, de egy tétel azért még hátra van...:)

Szóval a Wiśnia w Piwie esetében a színe alapján úgy tűnik elsőre, mintha barna sör lenne az alap, pedig nem. A Browar Kormoran pasztörizált lager alappal készül, ehhez jön még a meggylé, némi cukor és aroma, az eredmény viszont kimondottan sötét, nem is hasonlít arra a bugyirózsaszín színvilágra, amelyekkel meggyes radlerek esetében eddig találkoztam.

A habja is kimondottan tetszetős, ízre pedig kimondottan light és üde, pedig aztán nem 2 % az alkoholtartalom, hanem 4,7. A cseresznye dominálja az italt, azonban kétség sem férhet hozzá, hogy sört iszunk, mind a maláta, mind pedig a komló benne van a pakliban. Szerintem egy átlag feletti sör született ismét, de azért letaglózó hallelujára nem kell számítani...







Megjelenés8
Íz6
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás13
Összesen33

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése