2016. augusztus 9., kedd

Kormoran Kłos Wielozbożowy

Tesztelés időpontja:

2016. július 25., Budapest (üveges)


Úgy tűnik, hogy Lengyelországban is üdvözítő folyamatok indultuk be azóta, hogy legutóbb 2014-ben áttekintettem a kapható készleteket több boltban is. Annak idején is volt már valami felfrissülés, a nagy gyártók kezdtek megjelenni újszerű ihletésű termékekkel a piacon, és Varsóban voltak már kézműves söröket csapoló helyek (bár akkor még inkább külföldi sörökkel).

Viszont a Browar Kormoran-nak (sajnos csak lengyel nyelvű a weboldal...) akkor még a nevét sem hallottam, így nagyon megörültem, amikor kedves barátomnak hála hozzájutottam egy szép nagy pakkhoz, amiben még egy pohár is volt a főzdétől az öt sör mellett, így a fotók egészen autentikusak ebben a posztban...

A Kłos Wielozbożowy egy nagyon különleges felsőerjesztésű sör: van benne háromféle búzamaláta, rozsmaláta, árpamaláta (többféle), zab és különbőző komlók (főleg lengyelek), amiből csak a Citra komlót emelik ki az oldalon. Összhatásban olyan, mint egy enyhén gyümölcsös, fűszeresnek ható (koriander?) búzasör, amely meg van fejelve egy visszafogott kellemes komlózással. Tényleg különleges, minden cseppje kincs:) És még a kupakja is szép!!!












Nagyon kíváncsian várom a további tételeket, szerencsére négy még hátra van...


Megjelenés7
Íz8
Aroma és jellegzetességek8
Összhatás16
Összesen39


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése