2016. június 2., csütörtök

Monyo Fukushima - Heavy Water

Tesztelés időpontja:

2016. március 26., Budapest (üveges)

Ausztráliában tengődő barátommal folytatott Skype sörözésünk utóterméke ez a poszt, két másik sör mellett ez is az enyészeté lett, míg a közelmúlt eseményeit tárgyaltuk meg kulturált formai keretek között.

A Monyo sörei számomra mindig hoznak valami újdonságot, így volt ez a Fukushima Heavy Water esetében is, amely a belinkelt oldal szerint egy "koncepció sör". Igazából elsőre nem nagyon tudtam hova tenni ezt a sört a polcon tologatva, rossz érzéseim voltak, hogy miért kell egy tragédiából "hasznot húzni". De aztán hamar világossá vált, hogy a lényeg ebben az esetben inkább az, hogy a készítők a környezetvédelemre szeretnék felhívni a tudatos sörfogyasztók figyelmét.

A sör a leírás szerint egy klasszikus pale ale, amit Japánra jellemző alapanyagokkal készítettek, azaz a klasszikus összetevők mellett (Pilsner, Maris Otter, Munich maláták) rizsszirup van benne, illetve a Tettnanger komló mellett japán Sorachi Ace komló, és különleges karaktert ad neki a cseresznyefás érlelés is. Az igazi döbbenet azonban a színe, zöld sört még életemben nem ittam ugyanis... Ízre engem leginkább rágógumi és üdítőital mixre emlékeztetett, s ezzel tán le is lőttem a poént, hogy én és ez a sör nem lettünk barátok...

Alkoholra 5,1 %.


Megjelenés7
Íz4
Aroma és jellegzetességek   3
Összhatás8
Összesen22






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése