2016. június 27., hétfő

Černá Hora Tas 10°

Forrás: Ratebeer
Tesztelés időpontja:

2015. június 24., Budapest (üveges)

Hát akkor egy újabb próbálkozás a 10°-es univerzumban, nem elvesztve még teljesen a hitet, hogy itt is lehet még gyémántot találni... A Pivovar Černá Hora már jócskán letette a névjegyét nálam, így a 10-es kategória iránti ellenszenvemet is félretéve, pozitív várakozással indultam meg a teszt elején...

Először egy kis történelmi kitekintés: A Tas név 1991-ből származik, mégpedig egy XVI. századi főzde nyomán, amelyet Tas Černohorský-nek hívtak, Boskovice-ből. Mivel 10-es kategória, mindössze 4 % alkohol van benne, s különösebb ízvilága ennek sincs... Némi komlós kesernyésség és élesztőíz, de tartalom zéró.

Továbbra sem vagyunk barátok, a 10° és én...


Megjelenés6
Íz5
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás10
Összesen26



2 megjegyzés:

  1. Üdv!
    Látom elég megszállottan keresed a jó 10 fokos világos lagert, hát gondoltam adok egy tippet. Én sem kedvelem különösebben a 10 fokos cseh söröket, de a Bernard 10% nekem ízlett. A mostani tesztekből ítélve(Cerna Hora Tas, Starobrno Tradicion) Szlovákiából gyűjtöttél be pár cseh sört, úgy hogy talán a Bernard 10 fokosa is már a hűtődben várja a tesztet, de ha mégsem így lenne, akkor ha újfent a határon túl jársz, könnyedén beszerezheted.

    VálaszTörlés