2016. június 22., szerda

Arany Hordó (Soproni)

Forrás: Sörösüveg gyűjtemény
Tesztelés időpontja:

2015. július 4., Szombathely (üveges)

Ezzel a sörrel ambivalens érzéseim vannak a régmúltból ('80-as és '90-es évek...), emlékeimben úgy él, mint egy a nagy átlagból kicsit felfelé kilógó sör, amely a szokásosnál némileg tartalmasabb és édeskésebb lagersör volt. Aztán lehet, hogy az én emlékeim csalnak meg, ki tudja...

Mindenesetre, amit most a Soproni hasonló néven produkál, az bizony nem átlag feletti. Nem is nagyon lehet, hisz árazásában nem tükröződik vissza az, hogy magas minőségű alapanyagokat használtak volna fel hozzá. 4,5 % alkohol a címke szerint, a kukoricagríz "természetesen" nem maradhat el, a többi összetevő a szokásos. A címkéje borzalmas egyébként, éjjel kettőkor felkelve a lányom szebbet tervezett volna.

Kiöntve a habja szerkezet nélküli, rögtön elillan, illatra savanyú. Ízre is a savanykás íz dominál elsőre, amely néha átmegy kesernyésbe, édeskés, malátás íznek nyoma sincs. Tán azért, mert maláta nem is nagyon került bele... Továbbra sem tudom mi a cél ezekkel a sörökkel (persze tudom, csak nem értem), ez pontosan az a kategória, amely mellett egy jobbfajta kisfröccs verhetetlen alternatívának számít.

Csak akkor igyátok, ha az elérhető vízforrások is ellenjavallottak...

Megjelenés3
Íz4
Aroma és jellegzetességek     4
Összhatás7
Összesen18





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése