2015. március 27., péntek

Brewdog Alice Porter

Tesztelés időpontja:

2014. január 16., Tallinn (üveges)

Éljenek soká a jó kis porter sörök! A porterekkel kötött megbonthatatlan barátságom már nem tavaly kezdődött, s egyre jobban elmélyül (lásd például ezt a posztot is nemrég...), s e barátság kialakulásában annak idején a Brewdog nem kis részt vállalt magára.:) 2014 elején pedig ez a sörük ezt tovább mélyítette, de nézzük is, hogy hogyan...

Mint minden jófajta sörnek, ennek is megvan a története, ami részletesen elolvasható itt. Nagyon nem akarom itt részletezni, elég annyit tudni most, hogy Matt Gorecki, a Brewdog egyik alkalmazottja 2010-ben megnősült, s egy Alice nevű lányt vett el feleségül. Ez inspirálta ezt a sört, amelyet először 2010-ben készítettek el. Sikeres volt az ízvilág, mert 2011-ben készült belőle még jónéhány tétel szezonálisan az év elején, de azóta viszonylagos a csend róla. Gyanús nekem, hogy januári időközökkel azóta is készül, hisz én 2014-ben kóstoltam, de a honlapon per pillanat nincs az aktuális ajánlatban, és a szezonális sörök között sem.



Ízre picikét eperlekvár íze van: édeskésen barna, de néha tán aszalt meggy (azért nem konyakos), s alkoholos ízt nem érezni egyáltalán. Mindez keveredik néha a fekete csokoládéval és a pörkölt cukorral: egyszerűen finom.


Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek   8
Összhatás15
Összesen38

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése