2014. március 24., hétfő

Švyturys Stipriausias

Tesztelés időpontja:

2014. március 9., Tallinn (dobozos)

A Švyturys már oly régi motoros ezeken a hasábokon, hogy nem is emlékeznék meg róluk különösebben, meg egyébként is lesz róluk is egy részletes poszt valamikor a téridőben, úgyhogy ugorjunk rá rögtön a konkrét seritalra...

A stipriausias szó litvánul nem túl körmönfont, szó szerint azt jelenti, hogy legerősebb, s ezt készséggel el is tudom hinni, mert ennél erősebb Švyturys sörrel nem hozott még össze a jó sors: 7,5 % alkoholt préseltek a dobozba. Bock típusú sör, amely telt mélysárga színnel indít, enyhén édeskés illattal. Szerkezetre tiszta, áttetsző, opálosságnak nyoma sincs. Habja közepes szerkezetű, alkoholosság az ízben szerencsére nem fedezhető fel, de az édeskés illat az aromába is átmegy: ízre is halványan édeskés.

Kicsikét tán túlzottan dominál a komló és egyfajta gyümölcsös (vagy egyéb virág?) íz, amit sajnos nem tudtam azonosítani. Az erős sörök kedvelőinek ajánlott tétel szerintem, s ha esetleg a Baltikumon kívül keresné valaki, akkor esetleg Maximum fantázianévvel is rá lehet akadni.



Megjelenés 7
Íz 6
Aroma és jellegzetességek   7
Összhatás 14
Összesen 34

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése