2013. április 10., szerda

Švyturys Salyklo Gira

Tesztelés időpontja:

2013. február 10., Tallinn (dobozos)

A Švyturys-ról eddig elég jó emlékeim voltak (35,66-os impozáns átlag), így örömmel fogtam kezembe az enyhén karcos felületű dobozt, amire még tavalyi vilnius-i kirándulásunk apropóján sikerült volt szert tenni. Nem nagyon foglalkoztam azzal, mi van a márkanév után írva, bár ha perfekt lettem volna litvánból, akkor sem mentem volna sokra, ugyanis a jelek szerint a gira szó nem sok mindent jelent, a salyklo pedig szimplán maláta. Azaz joggal gondoltam, hogy ez egy sör, pedig nem.

Igazából egy kvaszról van szó, amely olyan sűrű, mint a melasz. Az átlagos kvaszoknál tehát viszkózusabb, s színében sem emlékeztet nagyon a kategóriára: az átlagos sötét szín helyett ez inkább rubintvörös. Szénsavtartalma a nulla felé konvergál (nem meglepő), illata enyhén savanykás, az ízében azonban inkább az édeskés íz dominál, ami szintén nem nagy meglepetés.



Egyre inkább kedvelem a kvaszokat, de ez az ital nem fog a kedvenceim közé tartozni, nekem már túlságosan émelyítő. (Sajnos ezúttal romlik az átlag...)

Megjelenés6
Íz4
Aroma és jellegzetességek     5
Összhatás10
Összesen24
Régi értékelés szerint4,8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése