2013. április 8., hétfő

Norrlands Guld Export

Tesztelés időpontja:

2012. november 25., Tallinn (dobozos, 0,33)

Gördítsük át képletesen a sörtesztszekeret északra, s térjünk vissza még kicsit a múlt évbe. Tallinnban minden év vége felé megrendezik a "nagykövetségek vásárát", ami jótékony céllal jön létre minden karácsony előtt, s a résztvevő nagykövetségek országspecifikus dolgokat árulnak némileg olcsóbban. Minden évben körülnézünk, s mindig találok persze néhány érdekes sört is, ezt most éppen a svédeknél. (Idén nem poénkodom a "svédasztallal"...) Tavaly is vettem náluk sört, a Mariestads most is ott volt náluk, de ott árválkodott ez a doboz is, rögtön le is csaptam rá.

Ezt a sört is a Spendrups gyártatja egyébként, úgy látszik Észtországban csak az a ő márkáik kapható... A Norrlands Guld egy külön főzde, amely saját webhellyel is rendelkezik, de sajnos csak svéd nyelven, most pedig nem vagyok azon a ponton, hogy mélyebben alászálljak a svéd nyelv rejtelmeibe...



A pohárba kiöntve meghazudtolja a kisméretű dobozt, a viszonylag kis kvantum ellenére a hab egész komoly. A színe egész különleges, a jobb cseh sörök aranysárga színét is lekörözi, majdnem amber felé megy. Ízlelésre érdesen komlós íz az első benyomás, amely a kortyok előrehaladtával finomodva idomul bele a sör által nyújtott egyébként harmonikus ízbe. Eddig ez az egyik legjobb "Spendrups gyártmány", ami a kezembe került. Alkoholtartalma 5,3 %.

Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek   6
Összhatás 14
Összesen 31
Régi értékelés szerint 6,2


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése