2013. április 4., csütörtök

Lāčplēsis Dzīvs

Tesztelés időpontja:

2013. február 10., Tallinn (üveges)

A gyártó jelen esetben sem ismeretlen már, lassan már fel sem tudom sorolni, mennyi sörüket kóstoltam már. Eleddig egy 33,66-os pontátlagot hoztak, ami nem rossz teljesítmény, mondhatni... Ezt a sört legutóbbi lettországi kalandom során találtam, Rigában jártam január végén ugyanis, ez a sör abból a csomagból származik, amit még ott sikerült beszereznem.

A fent belinkelt leírás alapján egy szűretlen és pasztörizálatlan sörrel kerültem szembe, a balti országokban ezek a sörök jelenleg reneszánszukat élik. Az alkoholtartalma 5,5 %, ami ebben a szegmensben nem is olyan rossz... Ezek alapján azt vártam, hogy majd egy kicsit tompult, opálos ital fog kicsorogni az üvegből, de ez tévedés, a színe és áttetszősége egy pilzenit, illetve lagert idéz. A dzīvs szó egyébként, ha hinni lehet nagy barátomnak, a Google fordítónak, magyarul "élőt" jelent, tán arra akarnak ezzel utalni, hogy nem szűrték, és nem is pasztörizálták a sört.


A színe tehát olyan, mint egy lager, bár habja nem sok van (nulla). A szénsav mennyisége számomra kicsit zavaróan magas, s a kelleténél jobban erőltetett a komlózás is. Mindemellett a végén azért mindez egy harmonikus ízzé áll össze, s pár perc múlva már a szénsavasság sem zavaró. Mindenesetre a fenti átlagot ez a sör nem éri el.

Megjelenés 5
Íz 5
Aroma és jellegzetességek   5
Összhatás 11
Összesen 26
Régi értékelés szerint 5,2



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése