2018. március 2., péntek

Penzión Centrum (Szklenófürdő - Sklené Teplice, Szlovákia)

Látogatás időpontja:

2017. július 28.

Szklenófürdő már nagyon régóta patinás fürdőhelynek számít, igazi virágkorát a Monarchiában élte, mint sok más fürdőváros Csehországban, illetve Szlovákiában...

De meg kell hagyni, most sincsenek rossz állapotban az épületek, ha valakinek sok ideje van, kipróbálhatja akár mindet is. Érdekes módon meghagytak minden fürdőházat önállóan, nincs különösebben központosítva a terület, de azért a jegyeket egy helyen lehet megvenni. Mi csak a 42 fokos vízű barlangot próbáltuk ki, hát azért az emberpóbáló feladat... 15-20 perces fürdőzést írnak a papírokon, de én tíznél tovább nem bírtam, be kell vallanom... Mondjuk utána a relaxáció és az ebéd kimondottan jól esett.

Híres a hely arról is, hogy itt lehet kapni egyedül sós változatot (sajtos és köményes) a híres kör alakú ostyákból, mindenütt a környéken a többi fürdőnél csak az édeseket lehet kapni.


Ebédelni körülbelül két-három helyen lehet a faluban, mi rögtön a legközelebbit választottuk...

Jól esett a fürdő után a jéghideg Gambrinus, a húsleves viszont eléggé átlagosra sikeredett.

A grillezett camembert sajt (hermelin) és a rántott szelet viszont egész jó volt, a sült krumpli "természetesen" fagysztott verzió, de ez nálunk se lenne másképp egy hasonló helyen lévő étteremben.






A falakon sok régi fénykép és képeslap van a múltból (némelyik magyar feliratokkal), érdemes körbenézni:



Szerintem egy ebédre mindenképp érdemes betérni, de előtte a fürdőt se hagyjátok ki. (A település szélén van nyitott strand is termál és normál medencével.)

Elérhetőségek:

Cím: Sklené Teplice 112, 966 03 Sklené Teplice, Szlovákia
Telefon: +421 45/677 12 11
Web: https://www.centrumpenzion.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése