2016. május 25., szerda

Rothbeer White Space

Tesztelés időpontja:

2016. március 17., Budapest (üveges)

Róth Zoltántól a Bakancslista sörök nálam a non plus ultrák egyelőre (mondjuk ne felejtsük a Távoli Galaxist...), de ahogy tágul a horizontom és a főzde portfóliója, egyre több sörrel találkozom én is.

A White Space ezek között egy markáns új irányvonalat képvisel, ez egy klasszikus witbier, azaz belga stílusú búzasör, amivel idehaza jó színvonalon még nem nagyon futottam össze. Hiába, számomra az etalon a Hoegaarden színvonala (tudom, sokan nem szeretik...), s azzal egy szinten lévő sört (magyart) hirtelen keveset tudnék említeni.

Ezek a sörök (witbier) hagyományosan korianderrel és curacao narancshéjjal készülgetnek, így könnyedek, fűszeresek, s szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatóak...:) Ez a sör teljes mértékben hozza ezt az aromát, ha nagyon akarnék ömlengeni, még azt is mondhatnám, hogy új kedvencem született március 17-én. Remélem még sokáig marad a piacon...



Összetevők: pilzeni maláta, búzamaláta, zabpehely, Herbsbrucker komló, koriander, curacao narancshéj, komló, belga élesztő. Szárazanyag-tartalom: 13 B, alkohol: 5,1 %, keserűség 15 IBU.


Megjelenés7
Íz7
Aroma és jellegzetességek   8
Összhatás14
Összesen36

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése