2016. május 15., vasárnap

Krušovice Desítka 10°

Tesztelés időpontja:

2015. június 5., Budapest (dobozos)

A Krušovice sörökkel kapcsolatosan manapság vegyesek az érzéseim. Egyrészt ott vannak a tudat alatt a '90-es években szerzett első benyomások, amikor először találkoztam a barna sörükkel csapolt verzióban: hát az szinte maga volt a mennyország akkoriban. Másrészt meg, benne van a fejemben az is, amikor számlatan embertől hallottam, hogy a "Krušovice a kedvenc söröm..", s amikor megkérdeztem, hogy mégis melyik, akkor 98 %-ban az a válasz jött, hogy "hát úgy általában". Aha. Én meg általában szeretem a gulyást, de azért van néhány fajta abból is...

No mindegy, nem kellene nyilván, hogy az ilyen dolgok befolyásoljanak, de például a Krušovice esetében azért van rendesen különbség (szerintem) a portfólió egyes tételei között. Mert itt van például ez a jelenlegi tesztalany, a Desítka 10°. Normál 10-es sör, a maga kategóriájában akár nyújthatna kimagaslót is. De nem. Nem nagyon közelíti meg az Imperial szintjét, a barna verzióról nem is beszélve. Normál, tudathasadásos lager, amivel azt kívánnám érzékeltetni, hogy semmi különleges nincs benne: ha a sörfőző mesternél teszem azt előidéznénk agyilag egy teljes full resetet és betöltenénk neki néhány alapreceptet (olyan Matrixos módon...), akkor valószínűleg az eredmény nem nagyon lenne jobb.




Így azonban csak egy újabb tucatsört sikerült tesztelnem, a Krušovice átlaga meg nem javult felfelé... (4,2 % alkohol, 23 IBU)


Megjelenés5
Íz5
Aroma és jellegzetességek 5
Összhatás11
Összesen26





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése