2013. szeptember 9., hétfő

Brewdog Hoppy Christmas

Tesztelés időpontja:

2013. szeptember 6., Tallinn (üveges)

Legutóbb írtam róla, hogy ismét megnyílt a lehetőség arra, hogy vállalkozó kedvű sörbarátok tulajdonossá váljanak a Brewdog cégben. Akkor csak gondolkodtam a dolgon, de mára a dolog már valóság, nem tudtam ellenállni a csábításnak::) Most már csak drukkolnom kell, hogy hasonló növekedési pályán maradjanak...

No persze ez semmivel sem fog befolyásolni, továbbra is igyekszem objektíven figyelni a próbálkozásaikat. Itt van mindjárt ez a karácsonyi sör... Lassanként itt a következő karácsony, de azért tán nyilván elhiszi nekem mindenki, hogy ezt a sört még az előző szezonban vásároltam, csak valahogy elbújt a ládában. A neve szójáték ismét, de ez ennél a cégnél nem igazán meglepő.

A Brewdog egyébként két sört is készített 2012-ben karácsonyra, ezek közül való a tesztalany. A kettő közül ez a gyengédebb, "mindössze" 7,2 % alkohol van benne szemben a Christmas Paradox-al, amiben 15 van. A Hoppy Christmas standard malátákból felépülő IPA ale, amihez a cég Simcoe komlót használt fel. Színre kellemes vöröses sárga, vagy inkább narancssárga, ízlés és színvakság kérdése... Ízében a kesernyésség kellemesen van jelen, ugyanakkor többféle citrus és ananász íze is feltűnik.



Az alkoholfokához mérten jobban le kell hűteni szerintem, akkor adja ki igazán az aromáját. Mindenesetre ez volt az egyik legjobb IPA, amit valaha ittam.

Megjelenés 8
Íz 7
Aroma és jellegzetességek   8
Összhatás 15
Összesen 38


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése