2013. szeptember 26., csütörtök

Argus Lemonade

Tesztelés időpontja:

2013. szeptember 22., Tallinn (dobozos)

Amikor nyáron autóval szeltük át a Budapest-Tallinn távolságot, Lengyelországban többször is megálltunk értelemszerűen. Az egyik ilyen megálló alkalmával feltankoltam újra ismeretlen sörökből, így került a kosárba az Argus nyári üdvöskéje. Szó volt már róla korábban, hogy az Argus-t valamiért sokan Dániába pozícionálják, no meg az "anyacég" folytán (az áruházlánc, aki árulja...) Németország is felmerül. Az igazság ellenben Lengyelország, részletek a linken pár sorral feljebb...

A nevéből adódóan ez egy citromos sör, tucatszám lehet ilyeneket kapni mostanság. Kissé kilóg a sorból a 2,6 %-os alkoholtartalmával, manapság valamiért mindenki 2 %-os citromos sört gyárt, mintha muszáj lenne. Jó-jó, értem én, hogy ha az ember összekever fele-fele arányban sört és citromos üdítő jellegű masszát, akkor a 4 %-os sör 2 %-ra hígul. De tényleg csak ilyen light sörből lehet radler típusú sört készíteni?




Az Argus bemuatta ezzel a sörrel, hogy nem... Nem tudom, hányan emlékeznek még a Pécsi Sörfőzde első radlerére... Meggyőződésem, hogy annak az íze teljesen más volt, mint annak, amit manapság kapni lehet. Amikor először belekóstoltam ebbe a sörbe, akkor rögtön felidéződött bennem az az íz: tényleg olyan, mintha sörös limonádét kortyolgatna az ember. Még véletlenül sem opálos, olyan tiszta, mint a tükör... A habja kenterbe veri az összes mostanában kóstolt hasonló típusú sört, már-már olyan, mint egy igazi sörhab.

Ez a sör jó.

Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek     8
Összhatás 15
Összesen 37

2 megjegyzés: