2016. szeptember 8., csütörtök

Bersalis Kadet

Tesztelés időpontja:

2015. december 1., Brüsszel (csapolt)

A Brouwerij Oud Beersel totálisan ismeretlen fogalom, viszont a hely, ahol ittuk, már korántsem: a Théâtre Royal de Toone már szerepelt a blogban, többször is jártam már ott.

A Bersalis Kadet egy felsőerjesztésű sör, elméletileg tripel. Illatra még emlékeztet is rá, de a pohárból kóstolva már teljesen nem. Némileg opálos, ezzel gond nincs, a színe is jó, de ízre inkább hasonlít egy tartalmasabb lagerhez elsőre, mint tripelre. Aztán hosszasan ízlelgetve azért inkább a tripel irányába mozdul el, de szerencsére a viszonylagos könnyedség megmarad: egy kellemesen iható belga sör, nem az a típus, amelyből egy este csak egyet lehet meginni bünhődés nélkül...








Megjelenés5
Íz6
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás13
Összesen31



2 megjegyzés:

  1. A Brouwerij Oud Beersel nem egészen ismeretlen fogalom azért, bár kétségtelen, hogy Magyarországon nem annyira elérhetőek a söreik. Valami csodálatos lambikokat, meg sour ale-eket készítenek :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor azt írom, hogy ismeretlen az csak annyi jelent, hogy számomra az volt, addig a pillanatig. Ha meg jó volt, akkor teszek róla, hogy ez sokáig ne maradjon így...:)

      Törlés