2016. január 12., kedd

Meggyes Sör, Szent András Sörfőzde


Tesztelés időpontja:

2015. július 21., Budapest (üveges)

Nem tehetek róla, de a hazai meggyes sörök a szívem csücskei, közülük is kiemelkedőn jó szerintem a Betyár király (érdekes mód ez is ettől a gyártótól való...), de emlegethetnék másokat is. Egyúttal ez is jelzésértékű mondjuk arra nézvést, hogy más kategóriákban tán nem vagyunk annyira jó honi szinten, de szerencsére ez nem így van, a magyar sörök minden fronton (a kézműves sörökről beszélek...) egyre jobbak.

De térjünk vissza Szent András sörfőzdére, akiknek a szilvás söre is megdobogtatta már a szívemet, s ha múltkor a Fóti Kézműves Sörfőzde kapcsán leírtam, hogy kezd az egyik kedvenc főzdémmé válni idehaza, akkor ezt most a békésszentandrási főzde esetében is nyugodtan leírhatom immáron.

De most már térjünk rá a sörre. A lagert, mint alapsört felhasználó gyümölcsös sörök közül idehaza a meggyes kategóriában nálam ez az ital viszi jelenleg a prímet. Egyszerűen s röviden ez a véleményem. Bővebben egy kicsit: mivel az alapanyag magyar meggy, a frisseséghez kétség sem férhet, s mivel az arány valószínűleg nem 50-50 % (az alkoholfok 3,7 %), így a sörök szerelmesei sem lesznek boldogtalanok, de ha valaki meggyes üdítőitalra vágyik, ne ezt a sört válassza. Ebből következően a sör nem túláradóan gyümölcsös, nem édeskés, az egyetlen érződő íz a meggy valódi fanyarsága, és a jó minőségű alapsör. Tán csak a külcsínben lehet kötözködni kicsit, de inkább bele se megyek, méltatlan lenne...

Megjelenés6
Íz7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás14
Összesen35




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése