2013. február 1., péntek

Kalnapilis Ice Grapefruit

Tesztelés időpontja:

2012. október 21., Vilnius (üveges)

Kapcsolatom a Kalnapilis főzdével nem újkeletű, de ízesített (gyümölcsös) sörrel még nem volt dolgom velük kapcsolatban. Nem az első grapfruit-os sör a praxisomban, s gondoltam azzal kezdem, hogy utánanyomozok mindennek a holnapjukon, hogy készül, mi van benne, stb.

Ebben a szándékomban mélységesen csalódnom kellett, mind a litván, mind pedig az angol hivatalos honlap mélyen hallgat erről a sörről. Érdekes módon a Ratebeer-en is csak egyetlen vélemény olvasható róla, úgy látszik nem keltette fel még sok ember érdeklődését eddig.

Mit lehet hát tenni, elemezzük azt, amit tapasztaltam. Szokatlan módon a sör alkoholtartalma 4 %, így nagy valószínűséggel nem 50-50 %/-os keverék, mint a radler típusú sörök többsége. Ebből következően én azt valószínűsítettem, hogy sokkal közelebb lesz a sörhöz, mint egy üdítőitalhoz, de ez nem így van. Már kiöntéskor szembeötlő és sokat eláruló a szín, ami nem pilzenit idéz, hanem egy üdítőitalt ezzel a bugyirózsaszín felé hajló árnyalattal.

Ízre aztán végképp megzavarodik az ember... Nem tudom, mi a készítési metódus (hiába próbáltam nyomozni utána...), de ennek a nedűnek semmi söríze nincs. Leginkább egy ízesített cider-re hasonlít, amibe túl sok mesterséges színezéket tettek. Ha igazi grapefruitléből készült volna, a színe sem ilyen lenne, s nem is lenne ilyen áttetsző. S az igazság az, hogy az íze is csak messziről emlékeztet a grapefruitra. S hogy teljes legyen a kép, kissé túl édes is. Azt hiszem a hab az egyetlen, ami többé-kevésbé megütötte egy gyümölcsös sör szintjét...

Megjelenés 4
Íz 3
Aroma és jellegzetességek   4
Összhatás 8
Összesen 19
Régi értékelés szerint 3,8



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése