2012. december 3., hétfő

Bavaria 8.6


Forrás: The Beer Store
Tesztelés időpontja:

2012. július 31., Tolna (dobozos)

Fogadni mernék, hogy az olvasók többsége (ahogy én is), be fog dőlni a címkének, és menten arra fog tippelni, hogy ez a sör a német sörgyártáshoz köthető. Pedig nem. A Bavaria főzde bizony Hollandiában található, hogy egészen precízek legyünk, Lieshout-ban.

A sörrel történő találkozást ezúttal nem előzte meg részemről semmiféle tudatos előkészítő tevékenység, egyszerűen csak jókor voltam jó helyen a tolnai forró nyárban, mikor megbontottuk ezt a dobozt.:) (Szerencsére sógorom (Imre) nem bontotta fel ezt a dobozt már jó ideje, valahogy megmaradt...). Sima blond sörnek nem mondanám, ugyanis 7,9 (majdnem 8) % alkoholtartalommal bír, leginkább a Duvel által körvonanalazott vonalba illeszkedik. Ízben ugyan nem követi azt, ennek az íze inkább a lager típusok felé hajlik el, mint a blondok irányába. Kesernyésnek nem durván kesernyés (pont annyira csak, amennyire kell), telt ízű tartalmas blond, minőségi sör a javából. A színe érdemel még említést (a hab nem olyan erőteljes): igézően sárga, ritkán látható ilyen szép mély szín...

A sörhöz a víz a főzde alatti vízekből érkezik, melyek eredése az Ardennekben található, s a sztori oly érdekes, hogy mindenképpen részét fogja majd képezni a későbbiekben a főzdéről szóló posztnak, addig kéretik egy kis türelem. Most legyen elég annyi, hogy szerencsére tiszta forrásból származik a víz... A komló származási helye Németország, és az USA, ez utóbbi eléggé érdekes adalék Németalföldön szerintem... A malátát (sok más főzdével ellentétben) a főzde maga készíti a sörhöz, s ha hinni lehet nekik, ez a maláta oly népszerű, hogy hobbi sörfőzők is vásárolják tőlük. (Az árpa Hollandiából, Franciahonból és skandináv országokból érkezik.) Az élesztő teljesen saját, ezekből az összetevőkből áll hát össze ez a sör.

S hogy miért éppen 8.6? Annyit sikerült megtudnom, hogy a sör első készítésének dátuma valószínűleg június 8-ra esett, hát innen a név...

Megjelenés 7
Íz 8
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 14
Összesen 37
Régi értékelés szerint 7,4

6 megjegyzés:

  1. Minőségi sör a javából, nekem első kóstolást követően az egyik kedvencemmé vált: tavaly kaptunk pár dobozzal Hollandiából. Aztán a mai nap folyamán az egyik vidéki Tescoban rátaláltam fél tálcányi mennyiségre, el is hoztam mindet.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez kifejezetten jó hír! Már hogy lehet kapni otthon...

      Törlés
  2. Hello!
    A METRO-ban is lehet kapni!

    VálaszTörlés
  3. Az egyik legfinomabb sör, amit kóstoltam...

    VálaszTörlés
  4. Az egyik legfinomabb sör, amit kóstoltam...

    VálaszTörlés
  5. Az egyik legfinomabb sör, amit kóstoltam...

    VálaszTörlés