2012. december 12., szerda

Rochefort 8

Forrás: Beer Times Stories
Tesztelés időpontja:

2012. szeptember 28., Tallinn (üveges)

Régen volt már belga sör a blogban, épp ideje volt hát ennek a tesztnek. Még valamikor tavasszal teszteltem a Rochefort 6-os verziót, abban a posztban lehet némileg tájékozódni az apátság sörkészítési metódusáról is. A 6-os testvérrel szemben a 8-ast szinte mindenütt meg lehet találni, ahol komolyan foglalkoznak belga sörök árusításával, ez a legkönnyebben beszerezhető tétel ugyanis a Rochefort kínálatából.

Pohárba kitöltve a színe kávébarna, s ha lehet mondani, akkor a sűrűsége felülmúlja a 6-osét. Az alkoholtartalma is magasabb (9,2 %), s olyan illat lengi körbe, amely megborzongatja egy ínyenc háti szőrtüszőit, ebben biztos vagyok. A jellemző trappista aroma szinte bedugult orral is érezhető, ehhez jön némi pörkölt kávé és aszaltszilva, egyszerűen pazar.




Ízlelésnél azonban érdekes módon nem nyújtja azt a komplex élményt, mint a "kistestvér". Folyton olyan érzésem volt a kortyolgatás közepette, hogy valami hiányzik. Hozzá kell tennem, hogy szegény elég erős tesztelési sor végére érkezett meg, mint utolsó versenyző, így túl nagy volt aznap estére az összehasonlítási alap. Ízében az alkohol szerencsére nem domináns, inkább a gyümölcsösség viszi a prímet, amiben nem csak az aszaltszilva a nyertes, előkerülnek erdei gyümölcsök is, s mellette valami tömör karamellizált cukor, ez mindig érezhető.

Megjelenés 8
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 8
Összhatás 15
Összesen 38
Régi értékelés szerint 7,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése