2012. május 14., hétfő

Невское Имперское

Tesztelés időpontja:

2012. május 6., Tallinn (üveges)

A Невское nem ismeretlen gyártó már számomra, szerencsére már két sörüket is kipróbálhattam, az Имперское volt a harmadik. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez volt a harmadik ilyen sör otthon, amit érdemben sikerült megkóstolnom. Az elsőnek oly mértékben lejárt a szavatossága (elfeledkeztem róla), hogy azt már bátorság (vagy inkább botorság...) lett volna megkóstolni is, kiöntöttem. A másodikkal is majdnem hasonló képpen jártam, akkor a lejáratból két nap volt vissza, azt a tesztet sem éreztem túlzottan relevánsnak ahhoz, hogy itt megjelenjen, de a tapasztalatokat természetesen feljegyeztem.

Harmadjára azonban biztosra mentem, és vásárlás után pár nappal fel is bontottam az üveget... Sajnos a hivatalos honlap nem tesz erről a sörről említést, más forrásokból kellett utánajárnom a sör hátterének.

A sör nevében az Имперское szó "birodalmi" hátteret sejtet, s a gyártó nem titkoltan a XVIII. és XIX. századi Orosz Birodalom értékeivel próbálja a sörét párhuzamba hozni. A sör egy klasszikus, könnyen iható lager lett, s a csomagolása valóban elegáns, prémium minőséget sugall, mind az üvegkialakításban, mind a címkében. Az alkoholtartalom viszonylag visszafogott, mindössze 4,6 %, az extrakttartalom 11%. A sör 2010 áprilisában jelent meg (viszonylag új sör tehát a piacon).



Számomra legfőbb karaktere a kicsit édeskés íz, kinézetre aranysárgás, mérsékelt hab jellemzi. Majdhogynem testesnek nevezhető, de ehhez valahogy minden kortynál hiányzik valami. Korrekt.

Megjelenés 7
Íz 7
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 13
Összesen 33
Régi értékelés szerint 6,6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése