2015. szeptember 30., szerda

Bernard Bohemian Ale

Tesztelés időpontja:

2015. szeptember 11., Etyek (üveges)

Említettem a Kaltenecker sörfesztiválról írt posztban, hogy az indulás előtti este tartottunk egy kis kóstolást úgy alapozás jelleggel, ezt a szerény terjedelmet sikerült hárman lefednünk:



Megkezdem hát ennek az estének is a feldolgozását, szigorúan követve a kronológiai sorrendet, így kezdjük egy cseh remekkel. A Bernard már nem ismeretlen tényező errefelé, ezúttal egy erős ale típusú sörükkel sikerült megismerkedni.

Ez a sör bizony nem követi az eddig megismert Bernard vonulatot, eleddig nekem csupán hagyományos alsóerjesztésű sörökkel sikerült összefutnom. Ez bizony egy felsőerjesztésű belga típusú ale, mi sem jelzi ezt jobban, mint a hozzáadott koriander és az alkoholfokot is emelő cukor. Nehéz volt eldönteni egyébként, hogy melyik testesebb belga ale-re hasonlít leginkább, végül én inkább abban maradtam magamban, hogy mindre és egyikre sem...:) Azaz kissé egyedi.

A meglehetősen magas alkoholfok (8,2 %) nekem nem volt túl durva, igazából nem érződött ki kirívóan, de természetesen némileg azért megtette a hatását, szerencsére utána könnyedebb sörre váltottunk. Színre kellemesen sötétsárgás volt, majdnem félbarna, s volt némi opálosság a közepes hab mellett. Ízre a cukor természetesen jön, de azért mégis inkább komlós és fanyarságos. Összhatásra azonban mindenképp kellemes.


Megjelenés7
Íz5
Aroma és jellegzetességek     6
Összhatás13
Összesen31

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése