2015. augusztus 19., szerda

Rocky Cellar

Tesztelés időpontja:

2014. augusztus 16., Budapest (dobozos)

Emlékszem, megboldogult sörfogyasztással terhelt ifjúságom bimbózó időszakában is létezett egy ilyen nevű sör, s meglehetősen kuriózumnak számított annak idején a megszokott márkanevek mellett. Nem mellékesen az első szó pedig erőteljes asszociációt indított be Rocky Balboa irányába, akit akkoriban megnyúlt VHS szalagokon sűrűn lehetett látni, dehát mindez már a múlt ködébe vész...

Nem is nagyon emlékszem már, hogy jó volt-e az a sör vagy sem, mindenesetre kíváncsi szemmekkel hajoltam le hozzá a polcon tavaly, mit veszíthetek, gondoltam én. Az árképzés természetesen gyanakvóvá tehetett volna, no meg az alkoholfok is (4 %), nem is beszélve az össztevőkről, a Dreher ebbe is tett kukoricagrízt, miért is ne.

Nem kesergek ezúttal azon, hogy minek is kell ezt meg azt beletenni a sörbe, inkább azt a témát melegíteném fel ismét, hogy miért nincs a nagy gyártókban igény arra, hogy ne csak a tömegeknek szánt olcsó söröket állítsák elő? Miért nincsenek nálunk limitált szériában gyártott, különleges sörök magasabb árcímkével? Észtország (bár mondhatnám bármelyik balti országot is) nem nagy piac, ott sem bír az ország 2-3 nagy gyártónál többet eltartani, de mégis mindegyik úgy alakította/alakítja ki a szortimentet, hogy minden réteg megtalálja a számítását: van tömegsör is, de vannak különlegességek is. Nálunk egyelőre csak az megy, hogy vannak fantázianeves olcsó sörök az alapbrand mellett, no meg a rakás ilyen-olyan ízesített sör. De majd tán vátozik ez is, ahogy a sörforradalom továbbeszkalálódik...

De térjünk vissza a Rocky Cellar mezsgyéjére. Nem teljesen világos nekem, hogy a Dreher mi a túrót akar ezzel a sörrel. Van már a tarsolyban számos olyan náluk, ami megüti és nem is haladja meg ezt a szintet, ezért igazán kár megméretni magukat még egy névvel. Ugyanis a fent vázolt predesztináló tényezők maradéktalanul bejöttek: habtalan, íztelen, jellegtelen, hiába a fellengzős marketingszöveg.

Ettől rosszabb sört ettől a gyártótól még nem sikerült begyűjtenem...


Megjelenés4
Íz4
Aroma és jellegzetességek     3
Összhatás8
Összesen19



2 megjegyzés:

  1. Hali!

    A Dreher (mint eredeti Dreher nevével futó sörök) mostanság kidobott egy pár szezonális sört és némelyik egész jó lett. A Bak ugyebár régóta megvan és a tömegsörök között véleményem szerint az egyik legjobb. Ehhez jöt majd a Winter Moment, ami ha nem is volt vmi nagyon nagyon komoly sör, de elkezdtek vmit. Erre most nyáron ismét kapható volt a Summer Moment ami már egész jó kis nyári sör. A Dreher Hidegkomlós pedig már egyértelműen (véleményem szerint) próbál kacsingatni a kézműves ízvilág felé. Utóbbi tényleg már egy egész eltérő ízvilágot ad mint az átlag magyar nagyipari kukoricagrízes sörök.

    Üdv.: Árpi! =)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    A Winter Moments és a Summer változat már nálam is járt, a Hidegkomlós meg otthon pihen, egyszer csak majd meg is lesz kóstolva...:)

    VálaszTörlés