2014. október 29., szerda

Giebelhof Pils

Tesztelés időpontja:

2014. szeptember 23., Budapest (dobozos)

Mivel az elmúlt években nem tartózkodtam huzamosabb időszakokat itthon, így engem ez a sör szeptemberben meglepetésként ért a polcon, s rögtön ott volt mellette az erősebb testvére is (Giebelhof Strong). Mivel a kosár már enélkül is elég nehéz volt, elsőre csak ezt emeltem le, s vittem haza. Igazából meg sem néztem ki gyártja, csak az alkoholfokot (4,9 %), aztán gyerünk...

Otthon, miután kibontottam, akkor kezdtem el nézegetni a dobozt, s meglepődve tapasztaltam, hogy a Pécsi sörfőzde gyártja. Mivel ennek a gyártónak is megvan az erre a szegmensre specializálódott alapsöre, így joggal (szerintem legalábbis...) vetődött fel bennem a kérdés, hogy ez mostan kakoj bagoly, ahogy a művelt ruszin pásztorok mondanák... Említettem már többször, de továbbra sem tudok napirendre térni ama jelenség fölött, hogy ha van egy gyártó, megfelelően hosszú időn át piacon tartott hasonló termékkel, aminek a népszerűsége ráadásul nem is veri az egeket, akkor minek kell ugyanannak a sörnek konkurenciát állítani?

No mindegy, ezt azt hiszem, soha nem fogom megfejteni. Hogy maga
a Giebelhof név honann jön, nem igazán tudom, élek a gyanúperrel, hogy szimplán egy germán hangzású fantázianévre volt szükség, amire majd a marketingesek szerint ugrik majd a nép... A Giebelhof Pils egy normál pilzeni sör, bár nem a legjobban hangszerelt fajtából. Sajnos hab semmi, komlóérzet zéró. Számomra túlzásban van az édes íz, s mindemellett nagyon vékonyka a szerkezet. Így aztán a pontok is olyanok amilyenek.


Az erősebb változatot is teszteltem (a helyzet még rosszabb), teszt hamarosan.


Megjelenés4
Íz4
Aroma és jellegzetességek  5
Összhatás9
Összesen21



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése