2014. szeptember 9., kedd

Fuller's Black Cab

Tesztelés időpontja:

2013. szeptember 17., Tallinn (üveges)



Legutóbb, amikor Fuller's sör került elő, nem volt ok a csalódásra, így bíztam benne tavaly szeptemberben is, hogy ez a nedű sem tesz majd rám rossz benyomást. A Black Cab név az emblametikus fekete londoni taxikra utal egyébként, de gondolom ezt nem volt nehéz nagyon megfejteni. Eleddig én egyetlen alkalommal használtam ki ezt a szolgáltatást Londonban, de inkább ide se írom, hogy milyen horribilis összegért vittek be a Heathrow-ról a belvárosba...




A Black Cab a névhez illően kellően sötét színű sör, ránézésre is látszik tán a képekről, hogy egy erőteljes stout-ról van szó, amelynek illatában elsőre kávé és fekete csokoládé illata keveredik. Alkoholtartalma nem túl magas, az üveges verzióban 4,5 % van (a hordósban csak 4,2), de ez egyáltalán nem érződik, a sör meglehetősen tartalmas, s nem mondhatnám, hogy érdemes lenne három kortyban ledönteni.


Habbal sem járunk rosszul, sem állagban, sem színben, de a fő szempont természetesen az ízlelés... A kesernyésség dominál elsőre, de ízben kevésbbé kávés, illetve csokoládés, mint ahogy az illatból következne. Krémesebbé válik szinte minden korttyal, s a szénsavvesztéssel folyamatosan domborodnak ki a csokoládés ízek, a kávét végül teljesen elnyomva.




Ajánlott tétel...


Megjelenés9
Íz8
Aroma és jellegzetességek  9
Összhatás16
Összesen42

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése