2014. május 14., szerda

Borsodi Super Dry

Tesztelés időpontja:

2013. augusztus 13., Tolna (dobozos)

A "Super Dry" viszonylag új termék a gyár palettáján, tavaly jelent meg csupán, de igazából nem nagyon lepődnék meg, ha a közeljövőben el is tűnne (szerintem az is csoda, hogy még kapható...). Miért is mondom ezt? Már azon kissé ledöbbentem, amit a gyár pozitívumként bírt tálalni a bevezetés során, mármint hogy milyen frankó is az, hogy nem lehet kesernyés utóízt érzeni, s így "minden korty olyan, mint az első".

Na már most: mi a lótúróért is iszunk mi (legalábbis én) sört? Mert szeretnénk érezni a söröknél szokásos (persze lehet variálódni és kell is) alapösszetevők által kialakított ízvilágot (s itt nem a kukoricagrízre gondolok ám, ami vastagon van a Super Dry-ban is, de minek...), és ebbe bizony (halló!!!) beletartozik a kesernyésség (is). Úgy ám. S ha ezt kivonjuk a sörből és erre még büszkék is vagyunk, ez nálam nem egy jó kiindulópont.



No persze értem én, hogy kezdeni kell valamit a megfáradt portfólióval, s muszáj néha sokkolni az ártatlan fogyasztókat némi újdonsággal. De: ha már egyszer mindenáron az agyonherélt lite (light) kategória a cél, akkor azt lehet rendesen is csinálni (ebben a kategóriában is vannak jó dolgok azért...), akkor tessék például végérvényesen elfelejteni a kukoricát, s nem kell a kálium-metabiszulfit (E224) se nekem (bármilyen szép kémiai neve is van), amire normális gyártási folyamatok esetén többnyire nincs is szükség ugye. Jó lesz egy kis komló helyette (azért az is rajta van a listán), még ha kicsit keserű is lesz.



S hogy nincs utóíz, és minden korty egyforma? Hát lehet, hogy velem van a baj, de ez nem így van. Én bizony érzem azt a savanyú borzalmat minden korty után, ami minden tengeris sör sajátja, azt nem bújtatja el semmiféle új innovációs technológia, amire oly nagyon büszkék az alkotók. S az sem igaz, hogy a kesernyésséget annulálták, igenis érezni a komlót nyomokban (szerencsére). A hab mérsékelt (minek is lenne), s a kiheréltséget biztosító technológia miatt a sör olyan, mintha felvizezett szóda lenne sörrel "ízesítve".

Bocsánat, de ez irtó gyenge.

Megjelenés 5
Íz 2
Aroma és jellegzetességek      3
Összhatás 6
Összesen 16

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése