2012. október 19., péntek

Cēsu Light

Forrás: Cenklubs
Tesztelés időpontja:

2012. július 27., Várpalota (dobozos)

Szinte már Cēsu alus szakértőként nyúltam ehhez a sörhöz...:) No persze ez a nagyzolás része, de a szerencse az, hogy olyan boltba sikerült belefutnom Lettországban legutóbb, ahol a Cēsu számos sörét meg lehetett kapni (szóval még nincs vége a sornak...)

Ezúttal egy light sörük (Cēsu Light ) került sorra, amibe nevéhez mérten mindössze 4,2 % alkoholt sikerült a sörmestereknek beleszuszakolni. Hogy a könnyed érzést nyáron nagyobb társasággal is sikeresen magunkévá tudjuk tenni, s elkerülhessük, hogy negyedóránként a hűtőhöz kelljen rohangálni, a cég biztosít nekünk kétliteres kiszerelést is műanyag palackban, de a magam részéről ezeket inkább elkerülöm.

Sajnos eleddig ez a leggyengébb Cēsu sör, amibe sikerült beleszaladnom. Bíztatót nem is nagyon tudok írni róla, az az igazság. Próbálhatnék itt értekezni az ízvilágról (enyhén kesernyés, leginkább vizes), habról (nincs) vagy illatról (kicsit savanykás), színről, de nem nagyon lenne értelme. Sajnos magán viseli a kategória összes hibajelenségét...

Megjelenés 5
Íz 4
Aroma és jellegzetességek 4
Összhatás 8
Összesen 23
Régi értékelés szerint 4,6




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése