2012. április 16., hétfő

Saku Karl Friedrich

Tesztelés időpontja:

2012. április 3., Tallinn (üveges)

Ez a sör már lényegesen jobban vizsgázott aznap, mint az A. Le Coq friss tétele.... A Karl Friedrich az észtországi sörkultúra egyik megalapozójának kíván emléket állítani, Karl Friedrich Rehbindernek, aki a Saku főzde alapítója volt annak idején. A gyártó weblapja szerint a sörbe semmi extra nem került, csupán egy jó pilzeni sört szerettek volna alkotni.

Mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy a végső konklúzió is arra utal, hogy ez a sör azoknak készül, akik tudják értékelni az "egyszerűség sármját". Nekem ez semmi gondot nem okoz, vannak pillanatok, amikor egy egyszerűen felépített pilzeni kifejezetten jól tud esni, s nem kell azon küzdeni, hogy egy különleges sörben az ember megkeresse, hogy mitől is oly különleges. Ennél a sörnél ilyesmivel nem kell fárasztanunk magunkat, csak be kell állítani az ízlelőbimbóinkat egy nem túl kesernyés, megbízható minőségű pilzenire, és kész.



Az utolsó kortyoknál számomra feltűnő volt a hasonlóság a Saku Kuld irányába (bár azért a szín itt egy kicsit setétebb...), és csak erősen remélni tudom, hogy nem ugyanazt a sört akarja a cég eladni más címkével...

Megjelenés 6
Íz 6
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 13
Összesen 32
Régi értékelés szerint 6,4



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése