2014. november 11., kedd

Corvinus Rex

Tesztelés időpotnja:

2014. október 29., Budapest (üveges)


A Főzdefesztes posztban korábban már szóba került a Serforrás főzde a gesztenyés sörük kapcsán, s ha már elkezdtem velük az ismerkedést, az otthon lévő készletből az ő sörüket vettem elő legutóbb, ami a hírek és a címke szerint is némi tokaji aszúval van megbolondítva.  Ebben a tekintetben tehát a sör valódi unikum a világ sörgyártásában, ehhez hasonlót valószínűleg Magyarországon kívül egyhamar sehol nem fognak gyártani.


A sör elméletileg 5,6 % alkoholtartalmú, s nagy szívfájdalmam, hogy a fent belinkelt leírás és más források sem tájékoztatnak arról, hogy az aszú a gyártási folyamatban hol jön a képbe, így a magam részéről most csak a szubjektív élményekre tudok szorítkozni. A színe kimondottan szép, bár jelzem szokni kell ezt az árnyalatot. A tokaji íze markánsan érződik, összességében a szénsav pedig nagyon kevés, már a kóstolási folyamat elején is. Komló jelenlétét nehéz észrevenni, s nincs kimondottan "söríze" sem ennek az italnak.


Ha érzékeltetni kellene az ízvilágot, akkor leginkább valamelyik Rodenbach gyártmányhoz tudnám rokonítani, bár a végeredmény nem olyan savas, mint a Rodenbcah több évig hordóban érlelt flamand barna tételeinél.


Megjelenés6
Íz6
Aroma és jellegzetességek  6
Összhatás12
Összesen30



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése