2012. november 14., szerda

V.I.P. Piwo Mocne Jasne

Tesztelés időpontja:

2012. november 2., Tallinn (dobozos)

Sajátmárkás termékként vásároltam egy lengyel üzletláncban, akiknek most nem csinálnék reklámot. Ha esetleg Lengyelországban jártok, akkor keressétek azt a céget, akiknek egy katica a jele, többet nem segítek...:)

Szóval ezt csak később tudtam meg Tallinnban, hogy az üzlet saját neve alatt készül, vásárláskor csak arra figyeltem, hogy ne kerüljön a kosárba olyan sör, ami már rajta van a tesztelési listámon. (Igen, már ilyen is van, lassanként képtelen vagyok fejben tartani, mit kóstoltam már és mit nem.) Nos, mivel ez kiderült, kicsit elcsempült a szám, ugyanis odahaza nem sok jó tapasztalatra tettem eleddig szert a sajátmárkás nedűkkel, rosszra annál többször...

Próbáltam nyomozni, hogy ki az igazi gyártó. A Ratebeer szerint a Van Pur felelős érte, de az ő honlapjukon persze ezt nem említik. Mások szerint a Browar Lonza, szóval nehéz igazságot tenni. De mi is áll a dobozon? Sajnos onnan még ennyi sem derül ki, csupán annyi, hogy a Carlsberg csoport a felelős első fokon.



Erős sör (Mocne) tulajdonképpen, s alkoholtartalma még ebben a kategóriában is egész magas: 7,2 %. Pohárba kitöltve a dobozos sörökhöz elvárható habot produkált, némileg hólyagos szerkezettel, egyáltalán nem tömör. A színe visszaigazolja a magas alkoholtartalmat, majdnem félbarna sör. Nagyon szép borostyánhoz közeli aranyszín, az illat pedig kissé aszaltgyümölcsös. Ízre eléggé tartalmas, nyoma sincs a sajátmárkás söröket jellemző igénytelenségnek. A gyümölcsösség nem köszön vissza, és nincs édes íz sem. Megkockáztatom (nagyot nem tévedhetek) simán veri bármelyik odahaza kapható sajátmárkás sört. Respect a Van Pur-nak.


Megjelenés 6
Íz 6
Aroma és jellegzetességek 6
Összhatás 12
Összesen 30
Régi értékelés szerint 6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése