2011. szeptember 1., csütörtök

Hofbräu München Premium Lager (Original)

Tesztelés időpontja:

2011. augusztus 1., Várpalota (dobozos)

Forrás: Louis Glunz Beer Inc.
A Hofbräu sőr előállítója egy mücheni sörfőzde eredetileg, amely igencsak gazdag múlttal rendelkezik, így egyszer majd nem is leszek kíméletes, s betekintés nyerhettek az ő történetükbe is. Addig is türelem...Most csak néhány mondat.

"V. Vilmos herceg 1589. szeptember 27-én adott parancsot egy bajor sörfőzde megépítésére, így született meg a Staatliches Hofbräuhaus, a müncheni udvari sörfőzde. (Erre utal a hof szó, ami németül udvart, udvarit jelent...) A Hofbräu ma is az 1516-ban IV. Vilmos herceg által kibocsátott Bajor Tisztasági Törvény (Reinheitsgebot) szigorú szabályai szerint készül, azaz nem tartalmaz cukrot és adalékanyagokat, csakis malátából, komlóból, sörélesztőből és vízből készül."  Ez olvasható legalábbis a magyarországi licenszet bíró Dreher honlapján.

Érdekes, hogy az eredeti licensztulajdonos a Kanizsai Sörgyár volt, ők kezdték el főzni ezt a sör kis hazánkban 1993 táján. Később ők beolvadtak a Dreher-be. 1993-ban a magyar szakemberek német kollégáktól tanulták meg a receptet, s ha hinni leht a fenti forrásnak, a felülvizsgálat több ízben a Németországon kívül készülő legjobb Hofbräu-nak minősítette a hazánkban főzött sört.

Mindez lehet, hogy így van. Mindenesetre az én tesztelési élményeim finoman szólva is vegyesek. Sajnos számomra ez a lager a nagyon könnyed kategóriába tartozik. Lehet, hogy kielégíti a híres német törvényt, és nincs is benne más a megengedett össztevőkön kívül, de számomra csalódás. Karakter nélküli íz, vizes, bár tán harmónikusnak lehetne nevezni... Ugyanis nincs semmilyen olyan ízjegy, ami megbontaná az unalmas monotómiát sajnos.

Megjelenés5
Íz5
Aroma és jellegzetességek5
Összhatás11
Összesen26
Régi értékelés szerint5,2



1 megjegyzés:

  1. szerintem max. 1 pontot ér ez a pancsolmány. egy hangyafasznyit emlékeztet az eredetire de azonkívül semmi. csak azért adnék egy pontot mert legalább nem basztak bele kukoricát. egyébként gyalázatos

    VálaszTörlés