2011. július 12., kedd

FAXE Premium

Tesztelés időpontja:

2011. július 10., Tallinn (dobozos)

Forrás: Hop vín
Úgy látszik, ezen a hétvégén sikerült dán sörhétvégét tartani, mert nem ez volt az egyetlen dán sör a hétvégén, de majd szép sorjában... Elöljáróban egy kis olvasnivalóra hívnám fel a figyelmet, az oldal ajánlott mindenkinek, aki szeretne egy kicsit ismerkedni a dán sörkultúrával...

Erről az oldalról derül ki az is, hogy a címben említett sör a Faxe Bryggeri A/S terméke, amely manapság már nem független cég, a Royal Unibrew ezt is magába olvasztotta... A Faxe főzdét 1901-ben alapította Fakse városában Nikoline és Conrad Nielsen, s leginkább az exportra termelt erős söreik tették őket híressé. (Manapság is van olyan sörük, amelyik 10 % alkoholtartalommal bír.) A függetlenség 1989-ig tartott, akkor jött először a fúzió a Bryggerigruppen nevű céggel, amely később a Royal Unibrew nevű vállalattá fejlődött...

A FAXE Premium egy klasszikus láger, nincs benne semmi extra. A felhasznált komló nagyon sima ízt biztosít, és valószínűleg a víz is nagyon jó minőségű lehet, amit felhasználtak hozzá, mert nyoma sincs a dobozos mellékíznek. Az alkoholtartalom kerek 5 %.

Megjelenés 6
Íz 6
Aroma és jellegzetességek 7
Összhatás 13
Összesen 32
Régi értékelés szerint 6,4

4 megjegyzés:

  1. Literes kiszerelésben nagyon dekoratív! (Adria Sétány 8/a)

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozom az előttem szólóhoz, valamint hozzá fűzném, hogy literes kiszerelésben kapható a 10%-os változat is, amiben azért akad némi extra(mármint ízvilágban).

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom, főleg a Limited Edition doboza. Nagyon szeretem csak sajnos ritkán jutok hozzá.

    VálaszTörlés
  4. kifejezetten pocsék sör, a 10%-os malt liquor pedig egyenest ihatatlan. egyike azon néhány sörnek, amiből egy kortynál többet nem tudtam leerőltetni és ment az egész a csatornába.

    VálaszTörlés