2011. szeptember 30., péntek

Warka

Tesztelés időpontja:

2011. augusztus 9., Tolna (dobozos)

Forrás: Shop Kaczuszka
Ismét egy sör Lengyelországból, ezúttal az erősebb pilzeni kategóriából. Náluk nem ritka, hogy egy sör túllépjen az 5,5 % alkoholon, sőt a 6 sem hétköznapi. Ebbe a sorba sorolható be a Warka is, amely a maga 5,7 %-val az átlagos pilzeninél erősebb.

Sajnos a fentebb belinkelt honlap csak lengyel nyelven érhető el, s ez már nem az első eset, amely lengyel sörök esetében megtörtént velem. Úgy látszik, nem nagyon erőssége lengyel barátainknak az internacionalitás... Tán már említettem korábban, hogy a Warka főzde is a Żywiec csoportba tartozik. A főzde a neki otthont adó lengyel városról kapta a nevét, ahol állítólag már a XIV. század óta folyik a sörfőzés... Azt a gyárat, ahol jelenleg folyik a sörök gyártása, 1975-ben építtette a Zakłądy Piwowarskie w Warszawie, 2004-ben pedig modernizálták, akkor már a Żywiec tulajdonában volt. Jelenleg három termék van, a "Warka", a "Strong" és a "Królewskie". Kiváncsi lennék, vajon a Strong milyen erős, ha az alapváltozat 5,7-es...

A címkén Warka óvárosának egy részlete látható. De hogy a sörre is rátérjünk... Pohárba kitöltve a szín mélyarany, sötétebb egy átlagos pilzeninél. Az illata egy kicsit engem a búzamezők illatára emlékeztet, de aztán a malátás illaton elő-előbukkan a komló is, de ez tán már csak belemagyarázás. Ízre közelebb van egy tesetesebb pilzenihez, mint egy strong lagerhez, de semmiképpen sem mondanám könnyednek vagy vizesnek. Ajánlott tétel.

Megjelenés8
Íz7
Aroma és jellegzetességek7
Összhatás14
Összesen36
Régi értékelés szerint7,2

4 megjegyzés:

  1. A WARKA Strong 7,0% alkoholtartalmú, és nagyon finom! Nem zavaró az alkohol, ezt többször is ellenőriztem. Érdemes letesztelni. További jó kóstolásokat, Isa.

    VálaszTörlés
  2. Hát jó lenne egyszer azzal is összefutni, kíváncsi lennék rá...

    VálaszTörlés
  3. Valaki megtudná mondani, hogy Tolnán belül pontosan hol lehet kapni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tolnán nyilván sehol, de gondolom ez csak a vicc kategória... Viszont ha valaki tud otthoni lelőhelyet, nyugodtan beírhatja ide...

      Törlés